Bu gurubun amaci blog hazirlamak, gelistirmek için bilgi paylasimi ve google adsense üzerinden nasil daha etkili reklam yapilabilecegine dair stratejilerin gelistirildigi bir platform olusturmaktir.
NOT: Linkler blog ziyareti amaçlidir. Bu site üzerinden yapilan girislerde ilgi duymadiginiz google reklamlarina tiklamak kesinlikle yasaktir.

Friday, April 13, 2007

Gökdelenler

worldarchitecturenews.com'da yayınlanan habere göre, Dubai merkezli Al Sharq Investment, Dubai’de altı yeni dev projeye imza atacaklarını açıkladı. Altı projenin toplam bütçesi 12 milyar dolar olacak.

Yerleşim merkezi tasarlanan Al Sharq Tower’ın inşası tamamlandığında Dubai’nin ticaret bölgesindeki Sheikh Zayed Road’daki en yüksek bina olacak. 100 katlı ve 360 metre yüksekliğinde olan gökdelende 268 lüks daire bulunacak. Dünyaca ünlü Skidmore, Owings & Merrill (SOM) mimarlık şirketi tarafından tasarımı gerçekleştirilen ikonik dikey tesis, spiral şeklinde birbirine dolanarak yükselen sekiz silindir ile Dubai'nin ana otoyolunda dikkat çekici bir referans noktası oluşturacak.Tesis inşaatının 2007’nin Nisan ayından bitmesi bekleniyor.

Tesisin diğer binaları Ticaret Merkezi’ndeki Rawasi Tower ve Nadra Tower adlı gökdelenler olacak. 35 katlı Rawasi Tower yaklaşık 55.000 metre karelik ofis ve 5400 metre karelik alışveriş merkezi üzerine oturacak. Rawasi Tower projesinin tamamlanma tarihi olarak 2009 yılının Eylül ayı gösteriliyor. Gökdelen için ayrılan bütçe 140 milyon dolar. Nadra Tower ise 30 kattan oluşacak ve 2008 yılının Eylül ayında kullanıma açılacak. Aqua Dunya Resort isimli eğlence parkı ise 60 hektarlık bir alana yayılacak.

No comments: