Bu gurubun amaci blog hazirlamak, gelistirmek için bilgi paylasimi ve google adsense üzerinden nasil daha etkili reklam yapilabilecegine dair stratejilerin gelistirildigi bir platform olusturmaktir.
NOT: Linkler blog ziyareti amaçlidir. Bu site üzerinden yapilan girislerde ilgi duymadiginiz google reklamlarina tiklamak kesinlikle yasaktir.

Saturday, April 14, 2007

Başakkent Kentsel Tasarım Proje Yarışması

1. Aşama Teslim Tarihi: 30 Nisan 2007
2. Aşama Teslim tarihi: 16 Temmuz 2007

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Etüd ve Projeler Daire Başkanlığı Projeler Müdürlüğü, Başakşehir kent merkezi için iki aşamalı, ulusal bir kentsel tasarım proje yarışması düzenliyor. İki aşamalı olarak gerçekleştirilecek yarışma, İstanbul İl Çevre Düzeni Planı'nda öngörüldüğü gibi, İkitelli alt bölgesinde planlı bir yerel merkezin geliştirilmesini amaçlıyor. Başakşehir Kent Merkezi Yarışması'nın birinci kademesinde yerleşim ana kararları, fiziki kurgu ve örgütlenme boyutları tanımlanacakken ikinci kademede uygulama süreçleri ve ayrıntılı mekânsal tasarımlar geliştirilecek. Yarışmanın birinci kademesinde, İkitelli alt bölgesinde yakın bir gelecekte yaşayacak yaklaşık 700 bin kişinin ve İkitelli Organize Sanayi Bölgesi'ndeki toplam kapasite ile 320 bine ulaşacak 'çalışan nüfus'un hizmet ihtiyacını karşılamak, canlı ve çağdaş yaşam kalitesine sahip, kimlikli, çevreye duyarlı bir yerel merkez yaratmak için ikinci kademedeki kentsel tasarım proje yarışmasına altlık oluşturacak ilke, fikir, kavram ve düzenleme yaklaşımların belirlenmesi amaçlanıyor. Bu anlamda yarışmacılardan, bu bölgede yaşayan ve çalışan nüfusa, yönetim, ticaret hizmetleri, turizm-konaklama ile sosyal - kültürel, rekreasyonel gereksinmeleri sağlayacak alanları içeren ve uygun ulaşım sistemleriyle desteklenmiş bir kentsel yerel merkez için ayrıntılı program, mekânsal kurgu fikirleri ile düzenleme ve işleyişe ilişkin ilkesel ana kavramları ve bunlara uygun fiziki düzenlemeleri belirlemeleri isteniyor. İstanbul metropolündeki diğer yerel merkezlerden farklı olarak, İkitelli Organize Sanayi Bölgesi'nin bu alan komşuluğunda yer alması nedeniyle, yarışma alanında tasarlanacak olan yerel merkezin, mevcut endüstri ve teknoloji için araştırma, sergileme ve İkitelli Organize Sanayi'nin dünya pazarına açılabileceği sergileme, pazarlama işlevlerini de içermesi öngörülüyor.
Konut gelişme alanları ve İkitelli Organize Sanayi Bölgesi'nden başka, yarışma alanı yakın komşuluğunda Çapa Tıp Fakültesi'nin yeni kampüs alanı, Olimpiyat Köyü, İSKİ Arıtma Sistemi tesis alanı yer alıyor. İkitelli Organize Sanayi Bölgesi'nin güneyinde, Güneşli-Yeni Bosna Aksı da bugün sanayiden hizmet sektörüne dönüşüm sürecinin başlangıcında. Yarışmacı, önereceği donatılar ile yarışma alanının yakın komşuluğundaki donatı alanları arasında oluşabilecek ilişkiyi de göz önünde bulunduracak. Ancak tasarlanacak Başakşehir Kent Merkezi'nin bir 'yerel merkez' olarak hizmet vereceği ve önerilecek kullanımların sınırsız bir büyümeye yol açmadan ve kuzeydeki orman alanları üzerinde yeni bir baskı oluşturmayacak şekilde tasarlanması gerekliliği, yarışmacı için temel bir hedef oluşturuyor.
Danışman Jüri ÜyeleriDr. Kadir Topbaş / İstanbul Büyükşehir Belediye BaşkanıMehmet Öcalan / Esenler Belediye BaşkanıAziz Yeniay / Küçükçekmece Belediye BaşkanıUğur Tayfur / Esenler Belediye Başkan YardımcısıProf. Hüseyin Kaptan / İ.B.B. Başkan Danışmanı,İ.M.P. Proje YürütücüsüMurat Tuncay / İ.B.B. Etüd ve Projeler Daire BaşkanıMurat Vefkioğlu / İ.M.P. Yarışmalar Grubu
Asli Jüri ÜyeleriMine İnceoğlu / Prof. Dr., Y. Mimar,Erdal Aktulga / Y. Mimar,Murat Balamir / Prof. Dr., Y. Mimar, Y. Şehir Plancısı,Cafer Bozkurt / Y. Mühendis, Mimar,Hande Sanem Çınar / Yrd. Doç. Dr., Peyzaj Yüksek Mimarı,Hale Çıracı / Prof. Dr., Y. Mimar, Şehir Plancısı,Sırma Turgut / Yrd. Doç. Dr., Y. Şehir Plancısı,
Yedek Jüri ÜyeleriGüzin Kaya / Doç. Dr., Y. Mimar, Şehir Plancısı,Suat Apak / Dr., Y. Mimar,Sinan Mert Şener / Doç. Dr., Y. Mimar,Hülya Yakar / Yrd. Doç. Dr., Y. Şehir Plancısı,
RaportörBanu Atasoy / Mimar,Emine Barışkın Bilgili / Y. Şehir Plancısı, Kent. Tas.,Raportör YardımcısıBerrin Özban / İç Mimar,Utku Serkan Zengin / Şehir Plancısı,
Yarışma Takvimi Birinci Kademe Yarışmanın ilanı : 31 Ocak 2007 - 1 Şubat 2007 Sorular için son gün : 1 Mart 2007Yanıtların verilmesi : 9 Mart 2007Yer görme için son gün : 23 Mart 2007Teslim tarihi : 30 Nisan 2007Jüri değerlendirme : 8 Mayıs 2007 - 15 Mayıs 2007Birinci kademede seçilen 8 projenin bildirilme tarihi : 17 Mayıs 2007İkinci Kademe İkinci Kademe yarışmanın başlangıcı : 18 Mayıs 2007Sorular için son gün : 06 Haziran 2007Yanıtların verilmesi : 15 Haziran 2007Teslim tarihi : 16 Temmuz 2007Jüri değerlendirme : 23 Temmuz 2007 - 29 Temmuz 2007Sonuçların İlanı : 1 Ağustos 2007Kolokyum : 3 Ağustos 2007Sergi : 3 Ağustos 2007
Yarışmacılar projeleri en geç 30 Nisan 2007 Pazartesi günü saat 18.00'e kadar, "BAŞAKŞEHİR KENT MERKEZİ BİRİNCİ KADEME FİKİR PROJESİ YARIŞMASI RAPORTÖRLÜĞÜ" Tepebaşı Evliya Çelebi Mah. Meşrutiyet Cad. Eski Tüyap Fuar Binası Beyoğlu-İstanbul" adresine elden makbuz karşılığı teslim edeceklerdir. Kolokyum, yarışmanın İkinci Kademesi sonunda 03.08.2007 Cuma günü saat 14.00'de Tepebaşı İMP Konferans Salonu'nda yapılacaktır. Her iki kademeye ait projelerin tümü, aynı günden itibaren İMP Salonu'nda sergilenecektir.
Ödüller Yarışmanın birinci kademesi sonucunda seçilen 8 proje, kendi aralarında sıralanmayacak ve sahiplerine eşit ödeme tutarı olan 30 000 YTL (Otuzbin Yeni Türk Lirası) ikinci kademe sonunda diğer ödüllerle birlikte ödenecektir.
İkinci Kademe ödüller 1. Ödül: 120 000 YTL ( Yüzyirmibin Yeni Türk Lirası )2. Ödül: 100 000 YTL ( Yüzbin Yeni Türk Lirası )3. Ödül: 80 000 YTL ( Seksenbin Yeni Türk Lirası )5 adet mansiyon her biri 50 000 YTL ( Ellibin Yeni Türk Lirası )
Yarışmaya Katılım Koşulları Yarışmaya, aralarında en az bir mimar, bir şehir plancısı ve bir peyzaj mimarı bulundurmak koşulu ile TMMOB Mimarlar Odası, Peyzaj Mimarları Odası, Şehir Plancıları Odası'na kayıtlı üyelerden oluşan ekipler katılabilir. Şartname bedeli olan 60.00 YTL (Altmış Yeni Türk Lirası) VAKIFLAR BANKASI Valide Sultan Şubesi 2000980 no' lu hesabına yatırılarak, dekont, isim ve adres ile birlikte Başakşehir Kent Merkezi Kentsel Tasarım Proje Yarışması Raportörlüğü, Gençtürk Cad. Ağa Yokuşu Sokak. No: 27 Laleli - İstanbul adresine teslim edilerek şartname alınacaktır. Yarışmacıların, yarışma alanını görerek, mesai saatleri içersinde Esenler Belediyesi'nden onaylı yer görme belgesi almaları gerekmektedir. Yarışmacılara, bu belge karşılığında 30.00 YTL (Otuz Yeni Türk Lirası) ödüller açıklandıktan sonra ödenecektir. Her ekipten bir yarışmacının bu belgeyi alması yeterli. Bu belge, üzerinde "rumuz ve Başakşehir Kent Merkezi İki Kademeli Ulusal Kentsel Tasarım Proje Yarışması Yer Görme Belgesi" yazılı bir zarf içinde ve kimlik zarfının içine konulmuş olarak teslim edilecektir.

No comments: