Bu gurubun amaci blog hazirlamak, gelistirmek için bilgi paylasimi ve google adsense üzerinden nasil daha etkili reklam yapilabilecegine dair stratejilerin gelistirildigi bir platform olusturmaktir.
NOT: Linkler blog ziyareti amaçlidir. Bu site üzerinden yapilan girislerde ilgi duymadiginiz google reklamlarina tiklamak kesinlikle yasaktir.

Tuesday, April 10, 2007

Fransız'lar Puma'yı alıyor



FRANKFURT/MEXİCO - Puma’nın en büyük hissedarı Mayfair’in yüzde 27.14 hissesini satın alan PPR, geri kalan hisseler için teklif vereceğini açıkladı. PPR’ın vereceği hisse başına 330 Euro’luk teklifle, Puma’nın değeri 5.3 milyar Euro’ya denk geliyor. Puma, PPR’ın yapmayı planladığı bu teklifi memnuniyetle karşıladığını açıkladı.


Satın almanın Haziran ayında tamamlanması bekleniyor. Nike ve Adidas’ın ardından spor malzemeleri sektöründe dünyanın üçüncü büyük şirketi olan Puma’nın, rakibi Adidas’ın geçen yıl Reebok’u 3.8 milyar dolara satın alarak pazardaki konumu güçlendirmesiyle sertleşen rekabet ortamında yaşayabilmek için daha güçlü bir sermaye grubuna satılması, beklenen bir gelişme
olarak niteleniyor.

MEKSİKALI CEMEX’TEN RINKER’E 15.3 MİLYAR DOLAR
Bir satın alma haberi de çimento sektöründen geldi. Dünyanın üçüncü büyük çimento üreticisi Meksikalı Cemex, Avustralyalı Rinker’i 15.3 milyar dolara satın almak için anlaştı. Cemex, bir Rinker hissesi için önerdiği ücreti 13 dolardan 15.85 dolara çıkararak anlaşmaya vardı.

Böylece Cemex, bir Meksikalı şirketin şu ana kadar gerçekleştirdiği en büyük satın almaya imza atmış oluyor. Cemex, Rinker’i alarak Avustralya ve ABD pazarından daha büyük pay kapmak istiyor.

No comments: