Bu gurubun amaci blog hazirlamak, gelistirmek için bilgi paylasimi ve google adsense üzerinden nasil daha etkili reklam yapilabilecegine dair stratejilerin gelistirildigi bir platform olusturmaktir.
NOT: Linkler blog ziyareti amaçlidir. Bu site üzerinden yapilan girislerde ilgi duymadiginiz google reklamlarina tiklamak kesinlikle yasaktir.

Monday, April 9, 2007

En Sevilmeyen İcat Cep Telefonu


BC’nin yayınladığı Focus Dergisi’nin 4100 kişi arasında yaptığı ankette, en sevilmeyen icat olarak 'silah' çıktı. Silahtan sonra en sevilmeyen icat ise cep telefonu. Din de sevilmeyen icatlar içinde gösterilerek ilk 10’a girdi. İngiltere' de yayımlanan Focus Dergisi’nin yaptırdığı ankette insanların en sevmediği icatların başında silahlar yer aldı. Ankete katılanların yüzde 35’i ateşli silahlar, patlayıcılar, atom bombası ve biyolojik silahların en sevmedikleri icat olduğunu belirttiler. Sevimsiz icatların ikinci sıradasında yüzde 17 oy oranıyla cep telefonları, zil sesleri ve kısa mesajlar geldi. Nükleer enerji, üç tekerlekli pilli bir araç olan 'Sinclair C5' ve televizyon yüzde 9’la üçüncü sırayı aldılar. Otomobil, sigara, Fast-food ve trafik radarı da insanların en sevmediği icatlar arasında. HEPSİ ÇOK ÖNEMLİ
Anketin en ilginç yanlarından biri ise insanların 'din' olgusunu en sevilmeyen icatlar arasında göstermesi oldu. Din, yüzde 2’lik oy oranıyla en sevilmeyen icatlarda 'ilk 10' listesine girdi. Bunların dışında bilgisayar oyunları, para, çiklet, internet, plastik, alkol ve reklam da sevilmeyen icatlar listesinde üst sıralarda yer aldı. Focus dergisi editörü Paul Parsons, 'İnsanları nelerin öfkelendirdiğini öğrenmek ilginç geldi. Hayatımızda çok önemli rol oynayan modern teknoloji ürünleri bile aslında herkesi memnun etmeyebiliyor' dedi.

No comments: